Ingredienser

Kaka

4 ägg

3 msk havrekli

2 msk maizena

3 msk flytande sötningsmedel

2 dl lätt yoghurt

1 tsk bakpulver

1 msk kakao

vaniljarom

plommon


Gör så här

Blanda yoghurt och haverkli. Låt stå liten stund.

Vispa äggvita med sötningsmedel pösigt. 

Tillsätt äggula till äggvita och vispa.

Tillsätt havrekli med yoghurten, maizena och bakpulver.

Tillsätt arom och vispa liten stund.

Ta en form med bakpapper.

Dela och kärna ur plommonen.

Höll halvan smeten. Blanda den andra halvan med kakao och höll ovanpå ljusa smeten.

Lägg plommonen ovanpå smeten.


Grädda i 180 grader i ca 35 minuter.

Låt svalna - bäst ta ut från formen.


Vaniljkräm

2 msk maizena ( majsstärkelse)

5 dl lättmjölk 

1 msk sötningsmedel (eller lite mindre om du inte vill ha så söt)

vaniljarom 

lite gul färg om du vill

Gör så här

Koka 3 dl mjölk i en kastrull. 

I en skål blanda 2 dl mjölk, maizena och sötningsmedel.

Ta kastrullen från plattan.

Häll den kalla blandningen i den varma mjölken och sjud under omrörning i ca 4 min.

Låt svalna och höll ovanpå kakan.

Höll chokladsås ovanpå.

Chokladsås

Lite lättyoghurt, kakao, sötningsmedel, vaniljarom. Blanda till smeten bli chokladsås konsistens.