SNABB OCH ENKEL TIRAMISU -DUKAN FRÅN FAS II

KAKAN 

Ingredienser

3 ägg

1 tsk bakpulver

4 msk maizena

3 msk mjölk 

3 msk flytande sötningsmedel 

vaniljarom eller mjölkarom

Gör så här

Sätt ugnen på 170-180 grader

Vispa äggula med sötningsmedel pösigt. Häll i maizena mjölk, arom och bakpulver. Vispa äggvita och häll till smeten.Rör försiktig.  Spraya med OLI-OLI bakning eller använd bakpapper. Fyll smeten i  en 22 diameters form och grädda kakan, i cirka 30 minuter.


Fyllning

3 ägg

5 dl kesella

5-6 msk strösötningsmedel (eller efter smak)

Tiramisuarom och Amarettoarom

Starkt kaffe eller snabbkaffepulver 

Vispa äggula med sötningsmedel pösigt. Tillsätt arom och kesella och rör försiktigt. 

Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd försiktigt ner dessa och rör till en jämn smet. 


Dela kakan i 2 bottnar. 

Lägg 1 botten i en form. Blöta med kaffe. Bred ut hälften av smeten och sikta över kakao.

Lägg på nästa botten, blöt med kaffe. Bred ut smeten och sikta över kakao. 

Låt stå i kylskåp.